Nieuws/Binnenland

Prinses Mabel weer bij publiek optreden

Prinses Mabel verschijnt woensdag voor het eerst sinds het ski-ongeval van haar man prins Friso weer in het openbaar. Samen met koningin Beatrix, prins Willem-Alexander, prinses Máxima, prins Constantijn en prinses Laurentien is ze in het Koninklijk Paleis in Amsterdam aanwezig bij de uitreiking van de Prins Claus Prijs.

De prijs wordt uitgereikt door prins Constantijn, die samen met Friso erevoorzitter is van het Prins Claus Fonds. Friso zou eigenlijk de uitreiking van de prijs voor zijn rekening nemen. De prins ligt sinds 17 februari in coma sinds hij bij het Oostenrijkse Lech onder een lawine belandde.

Mabel heeft sinds het ongeval van haar echtgenoot geen publieke optredens gehad. Zo was ze niet bij de viering van Koninginnedag. In juni was ze in het Italiaanse Florence wel aanwezig bij het huwelijk van prinses Carolina en Albert Brenninkmeijer.

De Grote Prins Claus (100.000 euro) gaat dit jaar naar de Argentijnse uitgeverij Eloísa Cartonera. Deze non-profitorganisatie geeft handgemaakte boeken uit met omslagen van gerecycled karton.