Nieuws/Nieuws

Geen glimlach meer van stewardessen Cathay Pacific

Door Wendy Roep

Passagiers van Cathay Pacific moeten in februari niet raar opkijkenals hun hapje en drankje niet wordt geserveerd. Ook moeten dereizigers niet rekenen op de vertrouwde glimlach van stewards en stewardessen.

Het cabinepersoneel isboos op Cathay vanwege een - in hun ogen - te laag loonaanbod, schrijft Luchtvaartnieuws.nl.

Deluchtvaartmaatschappij uit Hongkong wil voor 2013 niet verder gaandan een loonsverhoging van twee procent. Het cabinepersoneel eisteen stijging van vijf procent, net als in 2012.

Een conflict tussenpersoneel en werkgever over geen of te weinig salarisverhoging is,ook in de luchtvaart, een bekend fenomeen. De vakbond van hetcabinepersoneel van Cathay geeft er wel een opvallende draai aan.

Geen pinda's!

Volgens vakbondsleider Tsang Kwok-fung krijgen passagiers mogelijkte maken met een uitgeklede dienstverlening. "We willen niet datvluchten worden geannuleerd, maar het kan zijn dat we wel voorkleine vertragingen gaan zorgen. Ook overwegen we om aan boord geenvijfsterren product aan te bieden."

Ook kan de actie er volgens Tsang kan in de praktijk op neerkomen dat reizigers hun pinda's enalcoholische versnapering moeten missen, of misschien zelfs de helemaaltijd.

Bovendien houdt het personeel mogelijk de glimlach op zak. Hetcabinepersoneel heeft zich in een stemming achter een stakinggeschaard. Die zal op zijn vroegst pas plaatsvinden in februari,als het Chinese nieuwjaar wordt gevierd.