Nieuws/Nieuws

KLM schrapt vluchten om verwachte sneeuwval

Luchtvaartmaatschappij KLM schrapt vrijdag 71 vluchten vanwege de verwachte sneeuwval, zo meldde KLM donderdag op haar website. Vooralsnog gaat het alleen om vluchten binnen Europa, die gepland stonden vóór vrijdagmiddag 13 uur.

KLM wil zich zo focussen op vluchten met een verdere bestemming. Omdat het tijd kost om sneeuw en ijs van de vleugels van de vliegtuigen te halen, zullen die vluchten waarschijnlijk vertraging oplopen.

Reizigers kunnen op de website van KLM informatie vinden over de geannuleerde vluchten, omboekmogelijkheden en het rapporteren van vertraagde bagage. „We doen ons best om iedereen te helpen zo snel mogelijk zijn reis voort te zetten”, aldus KLM.

Op Schiphol wordt vrijdag ongeveer 15 centimeter sneeuw verwacht. „Als dat allemaal in één keer valt dan zullen er waarschijnlijk ook vluchten van andere maatschappijen moeten uitvallen, maar ik zie naast die van KLM maar één annulering in het vluchtschema van vrijdag. Ik weet niet of dat vanwege het weer is”, zegt een woordvoerster van de luchthaven. Volgens haar heeft Schiphol „ruim 100 man” klaar staan om de start- en landingsbanen donderdagnacht en vrijdag sneeuwvrij te houden.

„In verband met het verwachte winterse weer moeten reizigers in ieder geval rekening houden met vertragingen en extra reistijd naar de luchthaven”, aldus de woordvoerster.