Nieuws/Wat U Zegt

WUZmail: Floriasco

Door Margo Stols

De Floriade heeft een miljoenenverlies geleden. Henk de Fluiter, die de tentoonstelling bezocht,  kijkt daar niet van op. "Het was één grote teleurstelling." Wat zijn uw ervaringen?

Henk de Fluiter:

Raadsleden van de regiogemeenten die hebben meebetaald aan de Floriade, zijn boos vanwege de tekorten die nu naar boven komen. Zij vinden dat zij niet tijdig op de hoogte zijn gebracht aangaande eventuele verliezen.

Ik vraag mij dan af of deze raadsleden zelf de Floriade bezocht hebben. Zouden zij dit namelijk wel gedaan hebben, dan hadden ze al zelf de conclusies kunnen trekken dat ook deze Floriade niet kostendekkend zou zijn.

Wij hebben de Floriade wel bezocht. Het was één grote teleurstelling. Er bleek weinig aandacht te zijn voor innovatie of mooi aangelegde tuinen. Bij de meeste landenpaviljoens werd je belaagd door op verkoop beluste handelaren. Het leek overal wel een soort van ’Turkse Bazaar’.

Je hoorde, rondom je heen, ook veel bezoekers dezelfde opmerking maken wanneer ze een paviljoen binnen gingen, namelijk: „O, alweer marktkraampjes. En ze maakten direct rechtsomkeert.

Ook ’Het dak van de wereld’, aangeboden door de Rabobank, bleek veel minder spectaculair dan je zou verwachten na het zien van alle reclamespots. Het was niet meer dan een filmpje dat ze draaiden onder een glasplaat waar je als bezoeker op stond.

En dan was de horeca op de Floriade ook ver beneden peil. Het was erg knullig georganiseerd en had weinig cachet. Na ons kopje koffie uit een kartonnen bekertje te hebben genuttigd hadden wij al geen trek meer om hier onze lunch of diner te gaan gebruiken.

Kortom, wij hadden na ons bezoek al door dat juist deze Floriade een fiasco zou zijn.

Reageren op dit en andere onderwerpen doet u op www.wuz.nl