Nieuws/Binnenland

De Valk voltooit dubbele hattrick met Zwerver

Door KiRae de Boer

De Valk Hindeloopen heeft de verkoop afgerond van het opvallende zeiljacht De Zwerver - voor de derde keer. Terwijl de vorige eigenaar met het jacht de hele wereld doorkruiste, is de Duitse familie die De Zwerver heeft gekocht van plan dichter bij huis te blijven.

Ook De Zwerver is oorspronkelijk gebouwd in Hindeloopen - door de bekende werf Aluboot - naar een ontwerp van de wereldberoemde Nederlandse ontwerper Dick Koopmans sr. en verkeert in onberispelijke staat van onderhoud. Het jacht onderging in 2004 een complete refit en revisie. De afgelopen jaren is De Zwerver periodiek gemoderniseerd, waaronder een refit in de tweede helft van 2011 en begin 2012 opnieuw gespoten.

Met haar aluminium romp en opbouw met een teakdek en kersenhouten interieur, combineert De Zwerver stijl en degelijkheid. De hydraulisch bedienbare zeilen, geavanceerde navigatieapparatuur, goede zeewaardigheid en geringe diepgang maken haar geschikt voor plezierreisjes in kustwateren maar ook op volle zee.

Hoewel de vorige eigenaar met haar de hele wereld heeft rondgezeild, zal De Zwerver van nu af aan voornamelijk de Oostzee bevaren.

De Valk