Nieuws/Nieuws

Singapore Airlines beste luchtvaartmaatschappij

Door John Hagens

Global Traveler, een Amerikaanse tijdschrift voor internationale zakenreizigers, heeft de winnaars van de jaarlijkse lezersenquête in 70 reisgerelateerde categorieën voor dit jaar bekendgemaakt.

Meer dan 28.000 frequente zakelijke en luxe reizigers reageerden op de enquête van dit jaar. Het gaat hierbij om een zeer steekhoudend onderzoek, want de deelnemers aan het onderzoek maken gemiddeld zo'n 16 internationale en 16 binnenlandse retourvluchten per jaar. Zesenzeventig procent van hen reist daarbij meestal in business class.

De prijzen in de verschillende categoriën variëren van beste luchthaven in de wereld: Incheon tot de best Airport lounges: Emirates. Maar ook een wat meer omstreden titel zoals die voor de luchtvaartmaatschappij die haar personeel het beste kleedt: Etihad.

De winnaars receptie vindt op 12 december in het Peninsula Beverly Hills Hotel plaats, dat door de lezers werd uitgeroepen tot Beste Hotel in de Verenigde Staten.

Hieronder een kleine greep uit de winnaars van dit jaar:

De beste luchtvaartmaatschappij ter wereld:  Singapore Airlines.De beste luchtvaartmaatschappij qua Internationale Eerste Klasse: Emirates.

De beste Business klasse luchtvaartmaatschappij: British Airways.De beste luchtvaartmaatschappij voor stewards: Asiana Airlines.De best maatschappij qua uniformen voor het personeel: Etihad Airways.De beste luchtvaartmaatschappij qua keuken aan boord: Alitalia Best.

De beste luchthaven ter wereld: Incheon Airport (Seoul).

Best Hotel in the World: The Address Downtown Dubai.

De beste toeristische bestemming: Ierland.Het beste Golf Resort: Bandon Dunes, Bandon, Oregon (Verenigde Staten).

Het beste Frequent-Flyer Programma: United MileagePlus.Het beste luchthavenhotel: Hyatt Regency Incheon.De beste ruisarme headset voor aan boord: Sony ruisarme headset.