Nieuws/Binnenland

Mastervolt Lithium ion 'ultimate' accu

Door KiRae de Boer

Mastervolt, de Nederlandse producent van elektrische systemen, presenteert de Lithium Ion 'Ultimate' accu, de volgende generatie in deep cycle energieopslag.

De traditionele methode om elektrische energie op te slaan in loden platen was altijd zeer beperkt, de eerste generatie Mastervolt high power Lithium Ion accu’s brachten daar verandering in.

Lithium Ion accu's

Lithium Ion accu’s zijn zo'n drie keer krachtiger dan hun equivalenten op loodbasis, drie keer lichter qua gewicht en bieden drie keer zoveel cycli gedurende hun levensduur. Ze kunnen herhaaldelijk worden gebruikt voor het leveren van energie. 

Nieuw ontwerp

De Lithium Ion Ultimate accu is een nieuw ontwerp waarbij alle componenten zijn geüpgraded en verbeterd. De Ultimate biedt meer kracht, de accu wordt sneller opgeladen en de meeste van de perifere systemen zijn inmiddels volledig geïntegreerd. Het oppervlakteformaat is gelijk gebleven waardoor de nieuwe accu de eerste generatie Lithium Ion accubanken makkelijk kan vervangen.

Kleiner en lichter

In de nieuwe behuizing zitten acht cellen van Lithium IJzerfosfaat; lichter dan water, even veilig als loodzuur. Daardoor is de accu veel kleiner en lichter dan andere accu's.

Prijzen

De 12V en 24V Lithium Ion Ultimate accu’s zijn te koop vanaf € 4399  per stuk, exclusief BTW.

Meer informatie: Mastervolt