Nieuws/Binnenland

2K Winter Team Racing Series

Door KiRae de Boer

Zondag werd stage 2 van de 2K Winter Team Racing Series van het Batavia Sailing Center gevaren. Er konden volledige round robins met het maximale aantal van zeven teams gezeild worden. Het team met Gaston Loos en Frans Hin aan het roer won deze tweede editie.

Het ziet er naar uit dat er keurig om 10.30 uur gestart gaat worden: tot dat er een boot met gebroken val terug de haven in vaart. Na een snelle zeilwissel met de reserve boot, klinkt 20 minuten later dan gepland het eerste startsignaal.

Eerste wedstrijd

De eerste wedstrijd van de dag is gelijk ontzettend spannend.  De nummer laatst van stage 1 lijkt de nummer twee te gaan verslaan. In de laatste meters worden er echter nog meerdere penalty’s uitgedeeld, aan beide teams. De eerste winst van de dag gaat toch nog naar het team van zeilfabriek De Morra, de uiteindelijke nummer twee van de dag.

Ankerlijn

In de vijfde wedstrijd loopt het even anders: een van de boten vaart over de ankerlijn van het startschip en wikkelt de lijn om de kiel. Het duurt een tijdje, dus aan het wedstrijd comité om de tijd in te gaan halen. En dat gaat goed tot race 15, waar er wederom een boot in de ankerlijn belandt.

 

Voor het donker

De 21e wedstrijd finish is om kwart over vier en vlak voordat het donker wordt staan de zeilers en organisatie in de warme sailors lounge en kan er teruggeken worden op een geslaagde race.

De eerstvolgende race is op 6 januari 2013.

 

Uitslagen stage 2 van de 2K Winter Team Racing Series

 

1. Gaston Loos/Frans Hin 6 wins2. Zeilfabriek de Morra 4 wins3. DMTRA 4 wins4. RSZV De Zeil 3 wins5. Nep Zuid (Zeilschool Neptunus/Zuidlaardermeer 2 wins6. Hard Zuid (Boreas/Histos) 2 wins7. Batavia Sailing Center 0 wins