Nieuws/Nieuws

Lamborghini toont productierijpe Sesto Elemento

Door Sjoerd Bilsen, van

De Lamborghini Sesto Elemento is klaar en de fabrikant maakt direct van de gelegenheid gebruik om de koolstofvezel sportwagen, met een gewicht van rond de 1.000 kg aan een select groepje (Lamborghini-)liefhebbers te tonen. De bolide werd tijdens de presentatie omringd door de Urus Concept en een matzwarte Aventador.

In het Monterey Jet Center stelt Lamborghini de Sesto Elemento aan gefortuneerde autoliefhebbers voor. De sportwagen gaat binnenkort officieel in productie. Er zullen slechts 20 exemplaren worden gebouwd. Tegen Autovisie zegt Stephan Winkelmann, niemand minder dan de CEO van de Italiaanse Audi-dochter, dat het aantal kopers hoger ligt dan het aantal te bouwen exemplren. Toch houdt Lamborghini vast aan de afgegeven gelimiteerde oplage. "Je moet altijd één auto minder bouwen dan de vraag." Winkelmann zegt dat de 20 stuks op voorhand zijn verkocht, maar dat de auto's nog niet zijn toegewezen.

HOMOLOGATIE

"De auto is voor 99% gelijk aan het conceptmodel. De aanpassingen die we hebben moeten doorvoeren zijn vanwege de homologatie voor de weg."

De twintig exemplaren worden in één uitvoering vervaardigd. Keuze uit een uitgebreid kleurenpalet is er niet. "De Sesto Elemento komt er in zwart carbon fibre, waarover een hoogglanslaag is aangebracht. Ze zijn in dat opzicht identiek aan het conceptmodel."

LIMITED EDITIONS

De Sesto Elemento is na de Revènton een nieuwe gelimiteerde serie. Daar gaan er meer van komen. De one-offs en limited runs zijn zeer lucratief. Aan het volgende project wordt al gewerkt. Winkelmann wil nog niet verklappen om wat voor model het dit keer gaat. Hij moet eerst de Sesto Elemento bouwen.