Nieuws

’Fast & Furious 8’

Krankzinnig stuntcircus

— WAT: film, actie

— REGIE: F. Gary Gray

— MET: Vin Diesel, Dwayne Johnson, Charlize Theron

Alles draait om de geur van smeulend rubber en benzine.

Alles draait om de geur van smeulend rubber en benzine.

Sinds de tragische dood van Paul Walker trekt Vin Diesel de kar van de uiterst lucratieve Fast & Furious-franchise.

Alles draait om de geur van smeulend rubber en benzine.

Alles draait om de geur van smeulend rubber en benzine.

Hulp krijgt hij daarbij volop, want naast Dwayne ‘The Rock” Johnson en Jason Statham, prijken nu ook Scott Eastwood en zelfs Helen Mirren op het lijstje van meewerkende sterren. Intussen werpt Oscarwinnares Charlize Theron zich - getooid met blonde dreadlocks - op tot een gehaaide vijandin.

Fast & Furious 8 begint op Cuba, waar Dominic eindelijk nadenkt over kinderen met zijn geliefde Letty (Michelle Rodriguez). Na een ontmoeting met de mysterieuze hacker Cipher (Theron) draait hij echter om als een blad aan een boom en keert zicht tegen zijn vrienden tijdens een gevaarlijke klus in Berlijn. Al zit er natuurlijk meer achter die plotselinge ommezwaai.

Wie dat een vergezocht verhaal vindt, heeft de film nog niet gezien. Logica en gezond verstand tellen niet in deze reeks, alles draait om adrenaline en de geur van smeulend rubber en benzine.

Kijk hoe zwermen zelfrijdende auto’s op een vernietigingsmissie door New York scheuren, verbaas je over een achtervolging tussen een atoomonderzeeër en Toretto’s in de steek gelaten team van coureurs.

En dan ook nog maar een knokpartij op grote hoogte doen, met een kraaiende baby in een maxicosi als ballast? Geloofwaardig is dat allemaal geen moment, opwindend wel.

M.W.