Nieuws/Binnenland

Jeugd vernielde voormalige onderkomens, maar:

’Treitervloggers krijgen toch buurthuis’

ANP

ZAANDAM - Hoewel de Zaanse treiterjeugd eerder een container en een buurthuis vernielde, krijgt de groep overlastplegers mogelijk toch weer een nieuw onderkomen. Dat heeft burgemeester Geke Faber (PvdA) van Zaandam maandagavond gezegd.

ANP

Volgens Faber worden er wel voorwaarden gesteld aan het nieuwe onderkomen van de overlastplegers. Zo werkt de gemeente niet mee met een nieuw buurthuis als er geen toezicht kan worden gehouden op de groep. Een Zaanse moskee heeft inmiddels een ruimte aangeboden, maar die hebben de vloggers afgeslagen. „Daar is toezicht en daar zitten ze niet op te wachten”, aldus Faber.

De treitervloggers werden eerder verbannen uit het buurthuis, zei oud-vrijwilliger Cinderella Meijer bij een eerdere aflevering van Pauw. „Ze hebben inderdaad geen eigen plek, omdat het elke keer wordt verpest”, aldus Meijer. „Niet een keer, dit speelt al tien jaar. Iedere keer krijgen ze een eigen plek, een eigen opvang.”

Volgens Meijer zijn er verschillende keren nieuwe meubels, een beamer en bijvoorbeeld een tafelvoetbaltafel neergezet. „Alles wordt voor ze verzorgd. En dan gaan ze het slopen, stelen, noem maar op.”