Nieuws/Binnenland

RDW: technisch mogelijk in 2020

Rijbewijs op onze telefoon

Door Gijsbert Termaat

ANP

Zoetermeer - Over een paar jaar kan iedereen zijn rijbewijs op zijn smartphone hebben. De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) verwacht dat de techniek rond 2020 voldoende veiligheid biedt om dit mogelijk te maken.

ANP

„Op dit moment wordt internationaal gewerkt aan de ontwikkeling van een standaard en worden er proeven gedaan met apps die dit mogelijk moeten maken”, zegt Bas van den Berg, unitmanager Rijbewijzen van de RDW. „Wel zullen er bij ons nog extra waarborgen nodig zijn, omdat wij het rijbewijs in ons land ook als identiteitsbewijs gebruiken.”

Van den Berg zegt dit op het moment dat de RDW afscheid heeft genomen van het papieren rijbewijs. Sinds afgelopen zaterdag is het ’roze papiertje’ niet meer geldig in het verkeer én als identiteitsbewijs.

„We gaan mee met de tijd en inmiddels zijn de echtheidskenmerken die worden toegepast dusdanig verbeterd en innovatief, dat die niet meer toepasbaar zijn op papier. We kiezen nu voor de plastic kaart en dus over een paar jaar voor de toevoeging van de smartphone.”

Lees verder: Aanvraag via computer: RDW zoekt naar manieren om de service naar het publiek te verbeteren