Nieuws

Reaal verdubbelt premie superclaimers

PETER SCHOONEN

Amsterdam - Klanten van verzekeraar Reaal die bovengemiddeld veel claimen op hun verzekering, kunnen een premieverhoging van maar liefst 100% tegemoet zien.

PETER SCHOONEN

Van onze DFT-redactie

Het voormalige SNS-onderdeel, inmiddels in handen van het Chinese Anbang, wil de mensen sparen die weinig of niets claimen op hun woonhuis-, inboedel-, reis of aansprakelijkheidsverzekering, legt een woordvoerder uit op verzekeringssite Amweb. „Daarom kiezen we heel gericht voor een premieverhoging voor de kleine groep die aanzienlijk meer claims indient.”

De ’gemiddelde’ klanten krijgen alleen een indexatie. Ook het eigen risico van de ’superclaimers’ gaat overigens omhoog.

Een premieverdubbeling ligt alleen voor de grootste superclaimers klaar. Reaal wil de premie van sommige klanten met 50 of 75% verhogen. Volgens de Reaal-woordvoerder krijgt uiteindelijk ’minder dan 2%’ van alle klanten met de superverhoging te maken.

De premieverhogingen gaan in op 1 juli van dit jaar. Uiterlijk twee maanden eerder, op 1 mei dus, krijgen de Reaal-klanten hun nieuwe premies te horen. Ze mogen dan nog overstappen naar een andere verzekeraar.