Nieuws/Binnenland

Kuzu: Azarkan aangesproken op nepaccounts

Tunahan Kuzu

Tunahan Kuzu

Hollandse Hoogte

DEN HAAG - DENK-lijsttrekker Tunahan Kuzu heeft zijn tweede man, Farid Azarkan, aangesproken op de inzet van nepaccounts op sociale media om tegenstanders aan te vallen. Kuzu liet donderdag in het televisieprogramma Jinek in het midden of Azarkan al langer vertrouwd was met de omstreden praktijken.

Tunahan Kuzu

Tunahan Kuzu

Hollandse Hoogte

NRC Handelsblad drukte zaterdag een whatsappgesprek af waarin Azarkan de voorzitter van de jongerenafdeling van DENK zijn zegen geeft voor het gebruik van een zogeheten trol.

Kuzu heeft ingegrepen zodra hij lucht kreeg van de praktijken, zei hij. „Ik heb gezegd: dit is niet hoe wij werken. Wij strijden met open vizier. Azarkan vindt het ook geen normale wijze.”

De partij kreeg stevige kritiek te verduren toen DENK ervan werd beschuldigd de nepprofielen in te zetten. Een duidelijke reactie bleef in eerste instantie uit. Wel verscheen er een filmpje op het Facebook-account, waarin de partij zich verweerde tegen de berichten en vooral naar anderen wees.

Dinsdag kwam Tunahan Kuzu toch met een inhoudelijke reactie op de beschuldigingen. Hij zei dat een aantal jongeren achter de acties zaten en dat hij de jongeren had teruggefloten. „Het zal niet meer gebeuren.”

Lees meer over