Nieuws/Binnenland

Zonder schandalen en blunders

PvdA op weg naar historische nederlaag

Door Parlementaire Redactie

Lodewijk Asscher

Lodewijk Asscher

ALLESSIE, ALDO

Vrijdag is Jeroen Recourt flyers aan het uitdelen in Haarlem. Rustig doorgaan, is zijn devies. „We kunnen ook weinig anders.” Wat wél leuk is: „Hier op straat merk ik helemaal niet dat mensen ons niet meer leuk vinden.” De stabiele justitiewoordvoerder van de PvdA staat op de 23ste plaats op de PvdA-lijst. Hij kan een Kamerzetel geheid vergeten. Zijn partij staat rond de 12 zetels in de peilingen en de trend is eerder neer- dan opwaarts.

Lodewijk Asscher

Lodewijk Asscher

ALLESSIE, ALDO

Wat hij op straat vertelt: dat zijn partij in turbulente tijden het land heeft helpen opknappen en dat de lasten daarvan eerlijk zijn verdeeld. Hij weet dat Lodewijk Asscher in zijn mediaoptredens amper de kans krijgt om het te vertellen. „Op een zeker moment zit je in een hoek en vraagt iedereen je alleen maar: waarom zijn de peilingen zo slecht? Daar kom je dan op zeker moment niet meer uit.”

Asscher lijkt nu opeens ondergedoken. Volgens de campagne-agenda van de PvdA zou hij donderdagavond met rode rozen langs de deuren gaan in Den Haag, maar ineens bleek dat niet te gebeuren. Volgens zijn woordvoerder was het bezoek nooit de bedoeling. „Het is een onhandig misverstand tussen ons partijbureau en de afdelingen.”

Lees het hele verhaal: Stilletjes naar de slachtbank (Premium)