Nieuws/Nieuws

Spanje favoriete bestemming meivakantie

Costa Brava

Costa Brava

Wikipedia

Hoera voor de meivakantie! Veel Nederlanders die verlangen naar de zomer, maken dankbaar gebruik van de meivakantie om alvast te genieten van de zon. We doen dit het liefst in Spanje en Griekenland, blijkt uit onderzoek van TUI.

Costa Brava

Costa Brava

Wikipedia

De top vijf van vakantiebestemmingen in de meivakantie bestaat uit de volgende landen:

1. Spanje

2. Griekenland

3. Turkije

4. Curaçao

5. Portugal

Van Costa’s tot Canarias, van de steden tot aan het strand, Spanje is de grote favoriet.

De bestemming die het meest verrast staat op nummer 6: Denemarken! Vooral Billund en omgeving op het schiereiland Jutland trekken heel veel Nederlanders, die hier voornamelijk met de auto naar toe gaan. Dat Legoland zich in Billund bevindt is zeker geen toeval.

Griekenland kan ook rekenen op veel Nederlandse vakantiegangers. Met name Kos en Kreta zijn populair, maar denk ook eens aan Naxos, Paros of Chios!

Turkije is populair en dan vooral de kust rondom Antalya. Door alle negatieve publiciteit zou je misschien denken dat er niemand meer op vakantie wil naar Turkije, maar dit blijkt allerminst het geval. Het is nog altijd de derde grote vliegbestemming en veel Nederlanders vinden er hun rust en plezier.

De meivakantie leent zich trouwens ook goed voor een stedentrip. De stad die de meeste reizigers trekt is New York. Alle Spaanse steden bij elkaar trekken echter de meeste bezoekers.

Lees meer over