Nieuws/Nieuws

Speciale lezersreis

Ga mee naar PARIJS!

Ga mee op ontdekking in Parijs!

Ga mee op ontdekking in Parijs!

123RF

Tijdens een exclusieve reis voor Telegraaflezers neemt onze correspondente Eveline Bijlsma u mee naar ‘haar Parijs’: onbekende parken, de meest fraaie uitzichtpunten over de stad en nieuwe culturele hotspots. In haar buurtcafé vertelt ze over de dan verstreken verkiezingen, de Parijse lifestyle en de nieuwste adresjes.

Ga mee op ontdekking in Parijs!

Ga mee op ontdekking in Parijs!

123RF

Telegraaf-correspondente Eveline Bijlsma vestigde zich in 2011 in de lichtstad. ‘Parijs is maar drie uur met de trein, maar Frankrijk en Nederland zijn totaal verschillend. Het cliché is waar: Fransen hebben meer oog voor finesse en detail, maar een beetje Hollandse efficiëntie en nuchterheid zouden ze hier soms wel kunnen gebruiken. Die totaal andere manier van doen maakt dit land juist zo interessant.’

Dag 1: donderdag 28 september

Aankomst in Parijs en inchecken in Hôtel du Nord et de l’Est . Ontmoeting met Eveline Bijlsma, correspondent van de Telegraaf in Parijs en gezamenlijke wandeling naar een gezellig buurtrestaurant voor een lezing en gemeenschappelijk diner: een avond in Parijs voor insiders.

Dag 2: vrijdag 29 september

’s Ochtends een wandeling onder leiding Eveline Bijlsma door haar Parijs – met o.a. 104, een oud station dat een broedplaats is voor kunstenaars, de opblaasbare concerthal Le Zénith, de Grande Halle (de enorme 19e-eeuwse markthal). De wandeling eindigt in het allermooiste park van Parijs, het Parc des Buttes Chaumont, uit 1864 in Chinese stijl, met mooi uitzicht over de stad. In de middag met de metro naar Montmartre – voor een bezoek aan Musée de Montmartre (facultatief)en een drankje in Le Lapin Agile, een beroemd café, veelvuldig bezocht door kunstenaars als Picasso.

Dag 3: zaterdag 30 september

Vanochtend een wandeling door onbekend Parijs - Parijs Zuid-Oost. Hier heeft een grote transformatie plaatsgevonden en verrast de bezoeker met het futuristische ministerie van Financiën, de Cité de la Mode et du Design in oude pakhuizen (les Docks), de voetbrug naar de Nationale Bibliotheek met de verzonken tuin tussen de vier torens en veel meer.

’s Middags vrij, met suggesties van Eveline Bijlsma en de reisleiding (toegelicht op de eerste avond) – tips voor bezoek aan de Marais, of grote warenhuizen niet alleen om te shoppen, maar als locatie voor moderne kunst…

Dag 4: zondag 1 oktober

De laatste ochtend per metro samen met Eveline Bijlsma naar Bois de Boulogne voor een bezoek aan de Fondation Louis Vuitton, een spectaculair nieuwe museum ontworpen door de befaamde architect Frank O. Gehry (auteur o.a. van Guggenheim Museum in Bilbao) in 2014, de moderne kunstcollectie collectie van miljardair Bernard Arnault.’s Middags thuisreis.

Reisdata:

28 sep - 1 okt 2017

Reissom: €895,- P.P.

Inclusief

• treinreis naar Parijs

• drie overnachtingen in Hôtel du Nord et de l’Est

• transfer van station naar hotel • verblijf op basis van logies & ontbijt • diner na aankomst • entree Fondation Louis

Vuitton

• lezing en wandelingen Eveline Bijlsma

• deskundige begeleiding Robert-Jan Muller

Exclusief

• toeslag eenpersoonskamer €135 p.p.

• niet genoemde maaltijden

• persoonlijke uitgaven

• bijdrage Calamiteitenfonds

• reis- en annuleringsverzekeringen

• administratiekosten €25 per reservering

Reserveren

020-4204482 of telegraaf@marcopoloreizen.nl

Meer speciale lezersreizen vindt u op onze site

 

Lees meer over