Nieuws/Wat U Zegt

’Mensenmens in blauwe hart geraakt’

Richard Mouw

Als een bruggenbouwer stond hij bekend in de Amsterdamse Bijlmermeer. Amsterdam Zuidoost zo u wilt. Ad Smit wilde af van de besmeurde naam en nam zich voor vanuit zijn functie, en met de hulp van zijn ’dienders’, dit hoge en ambitieuze plan ten uitvoer te brengen.

Richard Mouw

Met zijn ’poten in de klei’ ging hij op in de smeltpot van culturen en liet zich door niets of niemand van de wijs brengen. Alles in dienst van de rechtvaardigheid, alles om de hulp te kunnen bieden aan hen die dat behoeven.

Voor hem geen topsalaris of megabonus, zoals in andere sectoren zo gewoon is. Nee, voor hem vier seizoenkaarten voor de thuiswedstrijden van Ajax. Niet voor zichzelf, maar om af en toe iemand een klopje op de schouder te kunnen geven. Ga en geniet.

En nu wordt deze mensenmens, die in populariteit de hoge bomen allang ontstegen was, in het hart geraakt. In het blauwe hart, makkelijk te vinden want het zit bij hem op de juiste plaats.

Beste meneer Smit, hartelijk dank voor alle goede dingen die u heeft gedaan om de Bijlmer, of Amsterdam Zuidoost zo u wilt, een flink stuk leefbaarder te maken. Laat ze maar, daar in die toren. U weet wat er werkelijk speelt onder de mensen. Uw mensen.

Jan van den Heuvel