Nieuws/Nieuws

Nieuwe belevenissen in attractieparken

Los in het pretpark!

Door Wendy Roep

1 / 7

Europa-Park

Zomervakantie betekent tijd voor ontspanning en... avontuur! Liefhebbers kunnen hun hart ophalen, want de verschillende pretparken pakken flink uit. Vrijwel allemaal bieden ze nieuwe belevenissen. We zetten de meest bijzondere op een rij.

1 / 7

Europa-Park

Midzomeravonden

Attractiepark Toverland tovert haar Midzomeravonden weer uit de hoge hoed. Van 19 juli t/m 23 augustus is het park iedere woensdagavond tot 23:00 geopend en kun je er dus tot laat genieten van de attracties, live entertainment en spectaculaire shows. Zo treedt het circusgezelschap Circo di Strada op, is er een zeepbellenshow en kun je lekker smullen bij verschillende foodtrucks. Drankje erbij en hup, nog even met 90 kilometer per uur 'van de baan knallen' in Troy. Dan is er nog een extra avondvoorstelling, d'JUNGA, een magische fonteinenshow, en als letterlijke klap op de vuurpijl wordt de Midzomeravond afgesloten met een vuurwerkshow.

Mega achtbaan in Toverland in de maak

 

Waterspeeltuin

Vakantie-attractiepark Duinrell heeft behoorlijk geïnvesteerd. Het welbekende Tikibad heeft naast de driedubbele Cone glijbaan van 163 meter lang zojuist de 1000 m² grote indoor waterspeeltuin Playa geopend. Een welkome aanvulling, want de (aller)kleinsten hebben nu ook hun eigen zwem- en speelparadijs. Voor kindjes tot vier jaar is er een verwarmd speelbad, de wat oudere kinderen kunnen losgaan op vier nieuwe glijbanen en een groot waterklimtoestel. Een goede zet zijn de zogenoemde Premium Plus Duingalows. Slinternieuwe Duingalows waar het je aan niets ontbreekt. Sommige zijn zelfs uitgerust met een infrarood sauna. Aangename verrassing na een intensief dagje pretpark en/of Tikibad.

Duinrell breidt uit!

 

Wereld van Maya’s

Avonturenpark Hellendoorn is het seizoen spectaculair gestart met Het Drakennest, een nieuwe attractie waarin je wordt rondgedraaid en heen en weer gewiegd onder het wakend oog van draak Hellendra. Sinds vorige week is ook de nieuwe High Dive Stuntshow van start gegaan. Deze voorstelling wordt gegeven door een internationaal team van atleten dat je meeneemt in de wereld van de Maya’s. Een wateravontuur vol gevaarlijke stunts op duizelingwekkende hoogte.

 

Op naar New York!

Madurodam dat net als de Efteling 65 jaar bestaat, bouwt ook overdekte paviljoens. Nieuw Amsterdam dat vorige maand opende, is een interactieve attractie waar bezoekers zich in de 17e eeuw wanen. Ze stappen aan boord van een schip, op naar Nieuw Amsterdam oftewel New York! Naar verwachting openen in 2019 nog eens twee overdekte attracties, in het teken van de Watersnoodramp van 1953 en zeeheld Michiel de Ruyter.

 

Magisch paleis

Ter ere van het 65-jarige jubileum opende de Efteling begin deze maand Symbolica, het Paleis der Fantasie. Met 35 miljoen euro verreweg de duurste attractie van het park. Tijdens een zeven minuten durende darkride ga je op audiëntie bij de koning in het paleis. Tovenaar Pardoes loodst je door tien magische vertrekken. Bijzonder is dat je uit drie verschillende routes kunt kiezen: slimme zet, want zo wil je er minstens drie keer in! Leuk weetje: Amerikanen hebben de Efteling aan de hand van een enquête onder vier miljoen mensen tot beste park ter wereld gekozen.

VIDEO: Dit is de nieuwe Efteling-attractie

 

Vliegende film

Oké, het is een stukje rijden, maar dan zit je in een award-winnend park. Het Europa-Park in het Duitse Zwarte Woud heeft voor de vijfde keer op rij de Travellers Choice Award van Tripadvisor ontvangen en mag zich wederom het beste park van Europa noemen. De allernieuwste aanwinst is het Voletarium. Deze attractie is een vliegend theater waarbij de bezoekers zittend in een brede stoeltjeslift, hangend voor een gigantisch bolvormig scherm, een film beleven. De gondel beweegt met het scherm mee, waardoor je het gevoel hebt daadwerkelijk te vliegen. Wind, water en geur maken de beleving nog intenser.

 

Lees meer over