Nieuws/Binnenland

Dader doodgestoken Nick (16) spoorloos

ANP

Zaandam - De 16-jarige jongen die zondagochtend overleed na een steekpartij in Zaandam is Assendelver Nick Bood. Dat bevestigt zijn familie aan De Telegraaf.

ANP

Bood was zaterdagavond uit in Zaandam, en werd rond elf uur ’s avonds volgens getuigen na een achtervolging door een groep neergestoken in de Savornin Lohmanstraat, vlakbij het uitgaanscentrum van de stad. De jongen werd met spoed overgebracht naar het VU Medisch Centrum in Amsterdam, waar hij aan de gevolgen van de steekpartij overleed.

Vrienden tasten in het duister over het motief voor de aanval op Bood. „Het was een ontzettend aardige jongen”, zegt Lois van Woensel, die Bood kent uit Assendelft. „Hij deed nog geen vlieg kwaad.” Ze vermoedt dat de jongen op weg was naar het station om de trein terug naar huis te nemen, waarna hij tegen de verkeerde mensen is opgelopen. „Het was absoluut niet iemand die snel ruzie krijgt.”

Op de plaats van het misdrijf zijn bloemen neergelegd om Nick te herdenken.

De politie wil graag in contact komen met getuigen. De recherche heeft inmiddels al wel een aantal getuigen gesproken, maar wil graag meer informatie.