Nieuws/Binnenland

Islamitische moeder eist 10.000 euro

Schadeclaim rond schoolfoto offerfeest

Maria Montessorischool Den Haag

Maria Montessorischool Den Haag

streetview

den haag - Een islamitische moeder eist 10.000 euro van een school in Den Haag omdat de jaarlijkse klassenfoto was gepland tijdens offerfeest. Daardoor konden haar dochters niet op de foto.

Maria Montessorischool Den Haag

Maria Montessorischool Den Haag

streetview

De moeder stapte zelfs naar de rechter met haar eis. Ze vindt ook dat de Haagse Maria Montessorischool school excuses moet aanbieden. Volgens haar is het aan haar dochters niet uit te leggen dat ze niet op de foto konden. Advocaat van de familie Laura Zuydgeest vindt het een ’schoolvoorbeeld van discriminatie’.

Volgens de openbare school is geprobeerd een andere datum te vinden, maar kon de fotograaf niet. Als alternatief mochten islamitische kinderen heel vroeg op de foto, zodat ze meteen door konden naar het offerfeest. De meeste ouders maakten gebruik van dat aanbod.

Speciaal voor leerlingen die echt niet konden, was drie weken later nog een foto-moment. Die foto zou gratis worden uitgedeeld. De kinderen van de klaagster staan daar op.

De rechter bleek het, volgens het AD dat over de zaak schrijft, eens te zijn met de moeder dat de school niet genoeg moeite heeft gedaan. ’Mevrouw is in haar eer aangetast’, aldus de rechter. De rechtbank doet 12 juni uitspraak.