Nieuws/Binnenland

Zoontje autistisch, moeder valt arts aan

Cel en tbs voor aanval op kinderarts

-

DEN HAAG - Een 37-jarige vrouw is veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vier jaar en tbs met dwangverpleging voor poging tot moord op een kinderarts van een consultatiebureau in Zoetermeer. De vrouw moet de kinderarts een schadevergoeding van ruim 8000 euro betalen, oordeelde de rechtbank in Den Haag woensdag. De strafmaat is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

-

De vrouw houdt de kinderarts ervoor verantwoordelijk dat haar zoon autistisch is geworden na een inenting. Vorig jaar zomer stak ze meerdere keren met een stiletto in op het hoofd en gezicht van de arts. Collega's wisten de aanval van de vrouw uiteindelijk te stoppen. De arts heeft nog altijd littekens van de aanval. Ze kan momenteel niet werken en de vraag is of dat ooit weer gaat lukken.

De arts zou nog altijd bang zijn voor een nieuwe aanval van de vrouw. Ze had gedurende ruim een jaar onder meer diverse bedreigingen geuit aan het adres van het consultatiebureau waar de arts werkte.

Bij het opleggen van de straf heeft de rechtbank er rekening mee gehouden dat de psychiater en de psychologen die de vrouw hebben onderzocht van mening zijn dat de vrouw verminderd toerekeningsvatbaar is.