Nieuws/Buitenland

Busje rijdt in op voetgangers London Bridge

Hollandse Hoogte / PA Photos Ltd

LONDEN - Een busje is zaterdagavond op hoge snelheid ingereden op voetgangers op de London Bridge. Volgens ooggetuigen liggen er meerdere mensen gewond op de grond en zijn er geweerschoten afgevuurd.

Hollandse Hoogte / PA Photos Ltd

De politie is massaal aanwezig en heeft de brug in beide richtingen afgesloten. Een ooggetuige vertelt tegen The Sun: „We moesten rennen, er waren veel schoten.” Tegen de BBC zegt een getuige dat het busje zeker 80 kilometer per uur reed.

Over het aantal slachtoffers is nog veel onduidelijkheid. de Daily Mail spreekt van 20 mensen die zijn aangereden, volgens de BBC zijn het er 5.

In maart werd Londen opgeschrikt door een aanslag met een auto op voetgangers op de Westminster Bridge, niet ver van de parlementsgebouwen. Een 52-jarige man raasde over het trottoir en kwam tot stilstand tegen een hek. Daarna stapte hij uit en stak een politieman dood, voordat hij zelf werd neergeschoten. Door de aanslag kwamen naast de agent vier mensen om het leven. Terreurgroep Islamitische Staat claimde dat de aanslagpleger een IS-soldaat was.