Nieuws/Buitenland

’Concert Manchester zondagavond gaat gewoon door’

Extra beveiliging bij concert Ariana Grande

MANCHESTER - Het Amerikaanse popidool Ariana Grande maakt zondag haar opwachting bij het benefietconcert voor de slachtoffers van de aanslag in Manchester. Bij de show gelden extra veiligheidsmaatregelen, laat de politie van Manchester weten, de ochtend na de aanslagen in Londen.

Iedereen wordt gecontroleerd en ook wordt er in alle tassen gekeken. De politie vraagt daarom iedereen de tas maar thuis te laten. Verder is er meer beveiliging en bewaking op de been, sommigen gewapend.

Grande nam het initiatief voor het concert nadat er een zelfmoordaanslag was gepleegd bij haar optreden in Manchester, op 22 mei. Daardoor kwamen 22 mensen om. Tijdens de show zondagavond treden onder meer ook Justin Bieber, Coldplay, Katy Perry, Pharrell Williams en Take That op. De tienduizenden kaartjes voor het evenement One Love Manchester waren binnen 20 minuten uitverkocht.

De zangeres reageerde overigens zondagochtend op Twitter op de aanslagen in Londen, zaterdagavond. Ze bidt voor de stad, liet ze weten. Volgens de site van de Manchester Arena gaat haar show zondagavond gewoon door.