Nieuws/Binnenland

Sylvana Simons mag naam Artikel1 niet meer gebruiken

Door Mascha de Jong

Sylvana Simons

Sylvana Simons

Hollandse Hoogte

AMSTERDAM - De politieke partij Artikel1 van Sylvana Simons moet van naam veranderen. De Stichting Expertisecentrum Discriminatie is door de rechter in het gelijk gesteld dat de naam en het merkrecht toebehoord aan het onderzoeksinstituut.

Sylvana Simons

Sylvana Simons

Hollandse Hoogte

Voormalig presentatrice Sylvana Simons kon zich tijdens het kort geding drie weken geleden met de beste wil van de wereld niet bedenken waarom zij de naam Artikel1 zou stelen voor haar politieke partij. ,,Als ik van tevoren had geweten dat er zoveel commotie over zou ontstaan, had ik er niet voor gekozen.”

Nieuwe naam

Zij wordt nu door de rechter gedwongen alsnog op zoek te gaan naar een nieuwe naam voor haar partij. Hoewel Simons geen zetel haalde tijdens de Tweede Kamerverkiezingen heeft zij wel de intentie uitgesproken volgend jaar mee te willen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Haar grootste achterban bevindt zich in Zuidoost.

Simons heeft aangegeven dat een naamswijziging eigenlijk niet kan met de huidige financiën in kas. De vrijwilligersorganisatie waar haar politieke partij momenteel op draait, moet het hebben van giften en er is bijna geen geld.

Lees meer over

Door Mascha de Jong