Nieuws

Vermogensbeheer UBS Nederland naar Van Lanschot

Door Ruben Eg

© Dijkstra b.v.

AMSTERDAM - Van Lanschot Kempen neemt de Nederlandse vermogensbeheertak van UBS over. Met de overname is €28 miljoen gemoeid.

© Dijkstra b.v.

De deal levert Van Lanschot Kempen €2,6 miljard extra aan beheerd vermogen op. De klantengroep van UBS, zogenoemde ‘high-net-worth individuals’ met een vermogen van €10 miljoen of meer, sluit goed aan bij de portefeuille van de oudste bank van Nederland. De overname moet in het derde kwartaal van dit jaar zijn afgerond.

De definitieve hoogte van de overnameprijs hangt af van het aantal klanten dat besluit mee te verhuizen naar Van Lanschot Kempen. De 35 gespecialiseerde bankiers van UBS maken hoe dan ook de overstap. Tegelijk is in de koop bedongen dat Van Lanschot Kempen de beleggingsrapporten van UBS aan alle klanten van de Bossche bank kan aanbieden.

Voor Van Lanschot Kempen is de overname van UBS Wealth Management Nederland de tweede koop in een halfjaar tijd. In augustus vorig jaar werd Staalbankiers, met €1,7 miljard beheerd vermogen en ruim €300 miljoen aan spaargelden, voor €16 miljoen losgeweekt van verzekeraar Achmea. Mede hierdoor steeg het beheerd vermogen bij Van Lanschot Kempen in het eerste kwartaal van dit jaar naar €70,8 miljard.