Nieuws/Buitenland

Opnieuw commotie rond misstanden in Vlaams veebedrijf

’Kuikens verdronken en nek omgedraaid’

Animal Rights

TIELT - Opnieuw is er ophef ontstaan over gruwelijke misstanden bij een Belgisch veeteeltbedrijf. Volgens dierenrechtenorganisatie Animal Rights worden bij een pluimveebedrijf in Tielt ’ongeschikte’ kuikens de nek omgedraaid of verdronken.

Animal Rights

Eerder dit jaar kwam een slachthuis voor varkens uit dezelfde plaats in het nieuws door een schokkende video waarop te zien was dat de dieren zwaar mishandeld werden. Dat leidde internationaal tot walging en verbijstering.

Ook bij het veeteeltbedrijf werd gefilmd met een verborgen camera. Op de beelden (pas op: schokkend) is volgens de activisten te zien dat kuikens die te klein zijn of afwijkingen vertonen meteen worden afgemaakt door ze de nek om te draaien. Ook zouden de dieren worden verdronken of ze belanden levend in een afvalcontainer.

Animal Rights is een petitie gestart om de Vlaamse overheid te vragen om stoppen met het promoten van vlees en zuivelproducten.

Het pluimveebedrijf wil voorlopig nog niet reageren omdat ze de beelden nog niet hebben kunnen bekijken, aldus Vlaamse media.