Nieuws/Buitenland

Imam voorkomt lynchen terrorist Londen

REUTERS

LONDEN - Een Britse imam heeft in de nacht van zondag op maandag kunnen voorkomen dat de 48-jarige aanslagpleger die met een busje op moskeegangers inreed in Finsbury Park in Londen, werd aangevallen door een woedende menigte.

REUTERS

AFP

De man werd na zijn terreurdaad uit zijn busje getrokken door boze moskeebezoekers die de man wilden verwonden. De imam, die overigens zelf niet verbonden is aan de moskee in het noorden van Londen, voorkwam erger door tussenbeide te springen en de menigte tot kalmte te manen. „Onze imam, Mohammed Mahmoud, ging erheen en redde zijn leven”, zegt Toufik Kacimi, voorzitter van de getroffen islamitische organisatie Muslim Welfare House.

AFP

De man reed in een busje even na middernacht in op een groep mensen die uit een moskee kwam na het gebed. Zeker een persoon kwam bij de aanslag om het leven en tien anderen raakten gewond. Acht van hen zijn naar ziekenhuizen in de buurt gebracht, twee gewonden zijn er slecht aan toe. De Britse autoriteiten gaan uit van een doelbewuste actie.

Op sociale media zijn video’s opgedoken waarop te zien is hoe de aanslagpleger wordt uitgeschakeld.