Nieuws/Buitenland

Gasfles en kalasjnikov in auto geradicaliseerde man

Man rijdt in op politievoertuig op Champs-Elysées

REUTERS

PARIJS - UPDATE 19:24 - Een 31-jarige gewapende, geradicaliseerde man uit Argenteuil, een voorstad van Parijs, is maandag op de Champs-Elysées in Parijs vol ingereden op een politievoertuig. De auto heeft daarop vlam gevat. Gendarmes hebben de man uit het brandende voertuig getrokken. Hij is volgens de Franse autoriteiten overleden aan zijn verwondingen. De man was bekend bij de veiligheidsdiensten.

REUTERS

AFP

Bij het incident zijn verder geen gewonden gevallen. Franse media melden dat de man een Kalasjnikov-geweer bij zich had. Ook is er een gasfles gevonden in de auto. De politie heeft een deel van de wereldberoemde boulevard afgezet.

Gebied afgezet

De autoriteiten roepen mensen op uit de buurt te blijven. Op beelden is te zien dat de politie massaal aanwezig is op de wereldberoemde boulevard. Een getuige zei dat agenten een gebied hebben afgezet in de buurt van het presidentieel paleis. De situatie is inmiddels onder controle, meldde de politie op Twitter. De antiterreureenheid van het Openbaar Ministerie in de Franse hoofdstad heeft het onderzoek van de politie overgenomen.

REUTERS

Eind april kwam een agent om het leven bij een terroristische aanslag op de Champs-Elysées. De schutters sloegen toen iets voor negenen toe op ‘de mooiste avenue ter wereld’ ter hoogte van het metrostation Franklin Roosevelt.