Nieuws/Buitenland

Vliegtuigbaby mag altijd gratis vliegen

AFP

Mumbai - Een baby die op tien kilometer hoogte is geboren in een toestel van de Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways mag de rest van zijn leven gratis vliegen met de maatschappij.

AFP

Tijdens de vlucht van Saudi-Arabië naar India kreeg een vrouw vervroegd weeën, waarop bemanningsleden en een passagier, die ook verpleegkundige is, de moeder hebben geholpen het jongetje op de wereld te zetten.

Het toestel werd in Mumbai aan de grond gezet, waarna de moeder en haar kersverse kindje naar het ziekenhuis konden worden gebracht. Jet Airways vertelt tegenover de BBC dat moeder en kind het goed maken.

Het is voor het eerst dat de maatschappij een geboorte aan boord meemaakt. Al komt het niet heel vaak voor dat een passagier aan boord van een vliegtuig bevalt; in april van dit jaar werd er op een vlucht van Turkish Airlines nog een meisje geboren.

Bij de meeste maatschappijen mogen zwangere vrouwen mee tot ze 36 weken zwanger zijn. Vaak wordt er vanaf 28 weken wel een doktersverklaring met de uitgerekende datum gevraagd.