Nieuws/Binnenland

’Raadsman spil in drugs- en wapenzaak’

Bredase advocaat gepakt voor wapenhandel

Door John van den Heuvel en Mick van Wely

1 / 2

Hollandse Hoogte

BREDA - De politie Zeeland-West-Brabant heeft dinsdagavond in Amsterdam de in het zuiden bekende advocaat Bart V. aangehouden. V. wordt verdacht van grootschalige wapenhandel en drugshandel. De 43-jarige Bredase advocaat heeft een zeer bedenkelijke reputatie en werd recent nog geschorst.

1 / 2

Hollandse Hoogte

Het Openbaar Ministerie bevestigt de arrestatie van V., maar wil er verder niets over zeggen vanwege het onderzoek.

Het zou gaan om een zeer omvangrijk onderzoek dat al anderhalf jaar loopt. Dinsdagavond is de politie woningen en bedrijfspanden binnengevallen in Amsterdam en St. Willebrord. Naast Bart V. zijn er nog twee mannen uit St. Willebrord (30 en 70 jaar) aangehouden.

Op zoek naar bewijs doet de recherche dinsdagavond onderzoek in het kantoor van de advocaat, een bedrijfspand in Breda, twee woningen in Sint Willebrord en een garagebox in Roosendaal.

V. heeft een zeer bedenkelijke reputatie als raadsman. Er werden al zeker tien tuchtrechtelijke zaken tegen hem gevoerd, onthulde De Telegraaf in juli vorig jaar. De strafrechtadvocaat is al diverse keren geschorst geweest. Begin dit jaar werd hij ook al eens aangehouden vanwege een aangifte in de relationele sfeer.

Op zijn adres in Dongen trof de politie destijds strafdossiers aan in open kasten terwijl hij het huis verhuurde aan een gezin. Voor schending van zijn geheimhouding legde de tuchtrechter hem daarom vorige maand nog een schorsing van dertien weken op.

Door John van den Heuvel en Mick van Wely