Nieuws/Binnenland

Gesprek van de dag: donderdag 27 juli

Strijd tegen onbetrouwbare flitscamera’s

AMSTERDAM - Ben jij ook ten onrechte op de bon geslingerd op de weg, door een falende digitale flitscamera? Automobilisten zijn een actie gestart om te voorkomen dat meer mensen hiervan de dupe worden. Volgens de bestuurders gaat het om duizenden gedupeerden. Verder: Dode en gewonden bij een kermisongeluk in de VS. Bij de attractie ’Fire Ball’ ging het flink mis. En: vliegtuig crasht op drukke Amerikaanse snelweg.

Wat heb je vannacht gemist?

Bij een heftig kermisongeluk kwam een man om het leven.

Bij een heftig kermisongeluk kwam een man om het leven.

Reuters

 • Op een jaarmarkt in het Amerikaanse Columbus is een achttienjarige man om het leven gekomen bij een kermisongeluk. Bij een attractie schoot een hele rij stoeltjes los en werden mensen uit het toestel geslingerd. Lees meer.
 • Een groep automobilisten wil inventariseren hoeveel mensen bekeurd zijn doordat flitscamera’s verkeerd meten. Volgens een van de initiatiefnemers weigert het OM dit. Veel bestuurders zouden daardoor nu ten onrechte een bon krijgen. Het zou gaan om duizenden automobilisten. Lees meer.
 • Bij een vliegcrash op de drukke snelweg Interstate 15 in de Amerikaanse staat Utah zijn woensdagavond zeker vier mensen om het leven gekomen. Volgens een vrachtwagenchauffeur leek de piloot de controle over het toestel kwijt. Lees meer.

Waarvan moet je op de hoogte zijn?

Een filiaal van modeketen Witteveen in Amstelveen, dat gisteren gewoon openging.

Een filiaal van modeketen Witteveen in Amstelveen, dat gisteren gewoon openging.

Marcel Antonisse

 • De failliet verklaarde modeketen Witteveen wordt wellicht toch gered. De 98 winkels blijven voorlopig gewoon open. Andere winkelketens zouden al interesse getoond hebben getoond om Witteveen in het geheel of gedeeltelijk over te nemen. Bij het noodlijdende bedrijf staan vierhonderd banen op het spel. Lees meer.
 • Het ministerie van Onderwijs heeft jarenlang seniore homo’s in de watten gelegd die meededen aan de grachtenparade tijdens de Gay Pride. Tienduizenden euro’s subsidie per jaar gingen hiervoor naar de club Roze 50+. Het ministerie zegt dat het een prima besteding is van het overheidsgeld. Lees meer.

Wat wordt er verder besproken bij de koffieautomaat?

Oranje viert de overwinning op België en daarmee de plek in de kwartfinale.

Oranje viert de overwinning op België en daarmee de plek in de kwartfinale.

ANP

 • De discussie blijft eeuwenoud en is nu weer helemaal actueel: is het vrouwenvoetbal klungelig of zijn ’we’ steengoed? De discussie is weer opgelaaid nu aan de vooravond van de kwartfinale van het EK in Nederland. Enkele deskundigen nemen het woord. Lees meer.
 • Ajax speelde 1-1 gelijk uit bij Nice in de voorronde van de Champions League. Een prima uitgangspositie voor de formatie van trainer Marcel Keizer. Juist Donny van de Beek maakte de enige treffer voor de Ajacieden. Hij werd er dan ook ’best emotioneel van’. Lees meer.
 • Het begint bijna een gewoonte te worden: Neerlands mooiste vrouwen die subtiele naaktfoto’s van zichzelf op Instagram plaatsen. Dit keer ging Sylvia Geersen uit de kleren. Lees meer.

Wat kun je vandaag volgen?

Jorrit Hendrix geeft de volle honderd procent om de bal te veroveren op Daniel Schwaab.

Jorrit Hendrix geeft de volle honderd procent om de bal te veroveren op Daniel Schwaab.

John Claessens

 • PSV speelt vanavond in de voorronde van de Europa League tegen het Kroatische Osijek. Het wordt een gevaarlijke klus tegen de Kroaten. De Eindhovenaren missen de nodige routine nog. Lees meer.
 • De veroorzaker van een wildwest op de A10 staat vandaag voor de rechter. Arthur M. reed in januari vier mensen dood toen hij op de vlucht ging voor de politie. Lees meer.

Wat raden wij verder aan?

Toeristen zetten hun tentje op op het strand in het zuiden van Frankrijk.

Toeristen zetten hun tentje op op het strand in het zuiden van Frankrijk.

Jurgen Oskamp

 • De door bosbranden getroffen toeristen in Zuid-Frankrijk slapen op het strand. Ze kiezen voor een veilig plekje in het zand, naast de zee. Voor sommige vakantiegangers is het al de tweede nacht op rij in de buitenlucht. Lees meer.
 • Artsen lijken niets meer te kunnen doen voor Arie Ribbens. De vooruitzichten van de zanger zijn zelfs zo negatief, dat hij kortgeleden het Duitse Nordhorn, waar hij woonde, stilletjes heeft verlaten voor een woning in Emmeloord. Het is even géén feest in het leven van de vrolijke hitzanger. Lees meer.