Nieuws
ExtraHet beste van De Telegraaf

Al sinds 1969 van de partij

Twentse tachtigers bakken ze bruin

Door Jan Colijn

Harm Kruit (links) en Jan Braad achter hun kraampje waar ze 'kniepertjes' maken en verkopen voor het goede doel.

Harm Kruit (links) en Jan Braad achter hun kraampje waar ze 'kniepertjes' maken en verkopen voor het goede doel.

Robert Hoetink

Ootmarsum - Het is een streekdelicatesse die volgens traditie eigenlijk alleen rond nieuwjaar gegeten wordt. „Maar ook in de zomer gaan ze erin als zoete koek”, lacht Harm Kruit (82). Samen met Jan Braad (81) bakte hij gisteren weer knieperkes tijdens de Siepelmarkt in Ootmarsum.

Harm Kruit (links) en Jan Braad achter hun kraampje waar ze 'kniepertjes' maken en verkopen voor het goede doel.

Harm Kruit (links) en Jan Braad achter hun kraampje waar ze 'kniepertjes' maken en verkopen voor het goede doel.

Robert Hoetink

Het is een streekdelicatesse die volgens traditie eigenlijk alleen rond nieuwjaar gegeten wordt. „Maar ook in de zomer gaan ze erin als zoete koek”, lacht Harm Kruit (82). Samen met Jan Braad (81) bakte hij gisteren weer knieperkes tijdens de Siepelmarkt in Ootmarsum.