Nieuws/Wat U Zegt

’Werklozen zat om aan de slag te gaan’

Ruud Lubbers

Ruud Lubbers

TLG

Ex-premier Ruud Lubbers wil, gelijk GroenLinks, dat we jaarlijks 25.000 migranten opnemen, „mits zij in staat zijn om in ons land in te burgeren en op korte termijn hun eigen boterham te verdienen.”.

Ruud Lubbers

Ruud Lubbers

TLG

We hebben volgens hem frisse krachten op de arbeidsmarkt nodig en haalt de periode van de gastarbeiders uit de jaren vijftig van de vorige eeuw er als vergelijking bij.

Lubbers rept niet over de bestaande groep van bijna een half miljoen werklozen die momenteel al geen uitzicht meer hebben op een baan. Ook heeft hij het niet over de toenemende groep migranten die, in tegenstelling tot die uit de jaren vijftig, helemaal geen behoefte hebben om in Nederland te integreren en te werken. In staat zijn en/of bereid zijn; daartussen ligt 60 jaar en een wereld van verschil.

Henk Mulder, Hasselt (Ov)

dvbaren789
08 aug. 2017 15:36

Mijnheer Lubbers: “U bent al op uw wenken bediend!“ Ze zijn al binnen... en na de te verwachten gezinshereniging loopt u helemaal te likkebaarden van de aantallen. Presenteer liever een gedegen plan hoe we deze mensen ècht laten inburgeren en hoe we ze aan het werk kunnen krijgen en als dat niet mocht lukken hoe wij ze weer naar hun straks weer veilige landen terug kunnen laten keren.