Nieuws/Buitenland

Mogelijk bloedsporen gevonden in Silifke

Door Koen Nederhof

Zoektocht naar de vermiste Joey in Silifke

Zoektocht naar de vermiste Joey in Silifke

Koen Nederhof

Silifke - Bij de zoektocht in de bergen bij Silifke van gisteren zijn mogelijk sporen van bloed gevonden. Dat meldt de hoofdcommissaris van het korps aan De Telegraaf.

Zoektocht naar de vermiste Joey in Silifke

Zoektocht naar de vermiste Joey in Silifke

Koen Nederhof

De sporen zijn veiliggesteld en naar een forensisch bureau gebracht, waar vast moet komen te staan of het echt om bloed gaat. De sporen zaten op een steen, was alles wat de commissaris er verder over kwijt wilde.

Speurders kamden gisteren opnieuw een heuvelachtig gebied uit waar Joey Hoffmann (21) voor het laatst werd gezien. Hij is al sinds 8 juli vermist. De zoektocht met speciale honden leverde niets op en ook vandaag werd geen resultaat geboekt.

Zaterdag wordt daarom opnieuw in de ochtend verder gezocht. ,,De honden kunnen niet in de ergste hitte hun werk doen, vandaar dat alles ’s ochtends vroeg gebeurt’’, aldus de hoofdcommissaris.

Graafmachine

Gisteren leek er even een doorbraak aanstaande, toen plots een graafmachine naar het gebied werd gereden waar Joey kampeerde met reisgenoten Bjorn en Derya Breukers. Die graafmachine werd opgetrommeld, omdat twee speurhonden onafhankelijk van elkaar op een bepaalde plaats aansloegen op een geur. Na enig graaf- en speurwerk bleek het loos alarm. ,,De enige botjes die we hebben gevonden, waren van een dode vogel’’, aldus de hoofdcommissaris.

Langzamerhand wordt het gebied waar wordt gezocht uitgebreid. Concentreerde de politie zich de afgelopen week vooral op de route die Bjorn en Derya naar eigen zeggen naar beneden hebben gevolgd en de kampeerplek, vanaf morgen worden ook andere gebieden nader bekeken. ,,Bovendien gaat ook het andere onderzoek door. Desnoods zelfs maanden.’’

Honden

Zondag gaat als alles volgens plan verloopt ook een Nederlands team aan de slag op de rotsachtige berghelling bij Silifke. Drie honden en drie begeleiders van Signi Zoekhonden komen morgenavond aan en willen in de ochtend gelijk beginnen.

De hoofdcommissaris wist nog niet van de komst van de honden, al benadrukt Signi dat de Turkse politie wel degelijk is geïnformeerd. ,,Als het nodig is, kunnen we onderdak voor hun en de honden regelen. Voor ons is het belangrijk dat wij Joey vinden, dus alle hulp is van harte welkom.’’

Lees meer over