Nieuws

DFT Ondernemen

Slim en Groen

Door Ruud Koornstra

Als columnist heb ik slechts zo’n tweehonderd woorden om mijn punt te maken en dat valt niet altijd mee. Daarom ben ik blij en trots dat ik samen met collega-columnist Willem Vermeend een boekje van 160 bladzijden heb geschreven waarin we uitleggen dat de toekomst hoopvol is als we rigoureus inzetten op de duurzame koers Slim en Groen.

We schetsen de contouren van de economie in een 4.0-wereld. We laten een realistisch, lonkend perspectief zien als Nederland kiest voor deze duurzame koers. We tonen aan wat er gaat gebeuren als we Nederlands vernuft, geld en ondernemerschap met elkaar verbinden ten behoeve van een betere wereld. Want de opwarming van de aarde kunnen we niet tegengaan met extra belastingen.

De aanduiding 4.0 staat voor de vierde revolutionaire ontwikkeling in de geschiedenis van de wereldeconomie. Deze wordt veroorzaakt door nieuwe technologieën als kunstmatige intelligentie, bio- en nanotechnologie, robotica, fotonica, kwantumcomputers, blockchain en vergroening van de energie door steeds goedkoper wordende investeringen in zon, wind en waterstof. Nederland bevindt zich in het epicentrum van deze ontwikkeling dus laten we er business van maken.

Ruud Koornstra is duurzaam ondernemer.

Door Ruud Koornstra