Nieuws/Binnenland

Hiddema: integratie ’onder de lakens’

Theo Hiddema (links) en Thierry Baudet van Forum voor Democratie.

Theo Hiddema (links) en Thierry Baudet van Forum voor Democratie.

ANP

AMSTERDAM - Tweede Kamerlid Theo Hiddema van FVD pleit voor rassenvermenging. Marokkanen zouden zich volgens Hiddema moeten ’vermengen’ met ’Hollandse vrouwtjes’. Daarmee druist hij lijnrecht in tegen de boodschap van zijn partijleider Thierry Baudet.

Theo Hiddema (links) en Thierry Baudet van Forum voor Democratie.

Theo Hiddema (links) en Thierry Baudet van Forum voor Democratie.

ANP

Zijn uitspraken komen daags na een onderzoek van De Telegraaf, waaruit bleek dat Nederlanders steeds minder vertrouwen hebben in integratie van moslims.

„Als al die Marokkanen zich gingen vermengen met Hollandse vrouwtjes, vindt de beste integratie plaats. Dan is er niks aan de hand. Dat is een natuurlijk proces. Ik leg je nu de gezegende werking van vermenging uit. Dan gaat het volgens de natuurlijke weg. Integratie onder de lakens, dat is toch prachtig?”, aldus Hiddema bij radioprogramma De Overnachting.

Homeopathische verdunning

Zijn partijleider Thierry Baudet suggereerde eerder het tegenovergestelde: hij waarschuwde voor, in zijn woorden, ’homeopathische verdunning van de samenleving’. We vermengen de Nederlandse bevolking met andere volkeren, zo zei Baudet, zodat er nooit meer sprake zou zijn van ’de Nederlander’.

Hiddema bepleit juist de ’integratie onder de lakens’. Hij stoort zich eraan dat hij steeds vragen krijgt over de uitspraken van Baudet: „Nu sta ik te boek als iemand die tegen rassenvermenging is! Ik moet me in praatprogramma’s verantwoorden over homeopathische vermenging. Sodemieter op! Ik heb de geslachtelijke vermenging bepleit. Is dat racistisch? Ik dacht het niet. In tegendeel.”

Hiddema spuwde zijn gal over journalisten van de NPO, die volgens hem „als pinguïnnetjes uit hun bedje kruipen, met een pennetje achter het oor” en nadenkend over hoe ze zich kunnen onderscheiden. Volgens het nieuwbakken Kamerlid is het stempel van ’racist’ en ’halve fascist’ er dankzij de homeopathie-uitspraak van Baudet gekomen.

Moslims laten zich niet ’bevrijen’

Hiddema: „Al die meldpunten over discriminatie, al dat geëmmer over racisme, de groepjes die we moeten subsidiëren om mensen te verbinden. Sodemieter op. Oplichterij is het meneer.”

„Moet er meer gevreeën worden?”, vraagt de presentator dan. Hiddema stemt in: „Er moet simpelweg meer gevreeën worden. Maar er is een groep die zich niet laat bevrijen. Dat is de islam. Die wil niet, bevrijd worden, laten we dat maar zeggen. Daar hebben ze geen zin in. Daar ligt een groot taboe op. Die richten zich op hun geloof. En daar zitten wij tegenop te beuken. Hoe krijgen die mensen nou, bruggenbouwers...”

„Het bed in?”, vraagt de presentator vervolgens vertwijfeld, om maar snel terug te keren naar het onderwerp van de NPO.