Nieuws/Opmerkelijk

Bizar: kreeft gebruikt poppenhoofd als lichaam

Reddit

Amsterdam - Een huiveringwekkende afbeelding van een heremietkreeft die een poppenhoofd gebruikt als nieuw lichaam, jaagt gebruikers van sociale media momenteel de stuipen op het lijf. De foto werd vermoedelijk het internet op geslingerd door een bioloog.

Reddit

Het dier werd gespot op de Pitcairneilanden, een groep van vijf eilanden halverwege Paaseiland. Veel mensen noemen de foto gruwelijk. Anderen spreken hun zorg uit over het rondslingerende afval op de wereld. En fans van de animatiefilm Toy Story herkennen in de kreeft de pop uit de film, die er inderdaad veel van weg heeft. „Dit is zo eng!”

Pixar

Het komt vaker voor dat heremietkreeften een bijzonder huisje intrekken. Zo zijn er ook wel eens exemplaren gesignaleerd met een tandpastadop als lichaam. De kreeften gebruiken het liefst tweedehands schelpen als onderdak en om hun zachte lichaam te beschermen tegen roofdieren.

Ze moeten regelmatig zoeken naar een nieuw huisje, omdat ze te groot worden voor hun oudere behuizing. Maar omdat er steeds meer plastic op de wereld rondslingert, worden schelpen weleens vervangen door andere - opmerkelijkere - spullen.