Nieuws/Wat U Zegt

Brief 3

’Niet uit het veld laten slaan’

Marcel Antonisse/ Antonisse Medi

Er zijn nog steeds gesubsidieerde radicale groeperinkjes die zich denken te moeten laten gelden over personen die een andere mening zijn toegedaan, weet Mario Verhees.

Marcel Antonisse/ Antonisse Medi

Hans Janmaat, was in zijn tijd ook zo’n voorman van een kleine politieke partij die ook met regelmaat belaagd werd. Zijn opmerkingen over onze haperende multiculturele samenleving, werden niet door iedereen geprezen, terwijl hij juist veel vrienden van diezelfde afkomst had.

In die tijd was het ’not done’ om radicale standpunten daarover te hebben, velen wilden daar destijds ook niet mee geassocieerd worden, terwijl ze veelal wel dezelfde gedachten daarover hadden. Vooral na de opkomst van de charismatische Pim Fortuyn die eigenlijk dezelfde problemen aankaarte, maar deze beter kon verwoorden, kwam daar snel verandering in. Na de moord die op hem en op Theo van Gogh plaatsvond kwam het publieke debat in een stroomversnelling.

Hun standpunten over onze falende multiculturele samenleving worden nu zoals we kunnen herleiden uit verkiezingsuitslagen breed gedragen, sterker nog sommige politieke partijen die daar destijds radicaal afstand van namen, dragen dezelfde standpunten uit partijbehoud nu een warm hart toe. We kunnen stellen dat Janmaat ondanks zijn ondeskundig voorkomen zijn tijd eigenlijk een beetje vooruit was.

Kortom, we moeten ons door deze radicale partijtjes niet uit het veld laten slaan, en Thierry Baudet kennende zal hij dat ook zeker niet laten gebeuren.

Mario Verhees, Asten