Nieuws/Binnenland

Dit zijn ze: de hoedjes

Den Haag - Traditiegetrouw besteden Kamerleden en genodigden extra aandacht aan hun kleding op Prinsjesdag. Een bijpassend hoedje, al dan niet met politiek statement, mag ook deze derde dinsdag van september niet ontbreken. Alles uit de kast of juist iets stemmigers. Bekijk hier de creaties van 2017.

Gebruikers van de mobiele website m.telegraaf.nl adviseren we te swipen bij de hoofdfoto.

Een protest-dress zoals we van Marianne Thieme (PvdD) gewend zijn. Ditmaal aandacht voor honderd jaar vrouwenkiesrecht (zie sjerp) met een bijpassend fotoprintje.

ANP

Jesse Klaver van GroenLinks en zijn vrouw Jolein komen aan op Het Binnenhof.

ANP

Geert Wilders (PVV) arriveert met zijn vrouw.

ANP

PVV-Kamerlid Dion Graus met partner.

ANP

Nine Kooiman van de SP.

Twitter/Nine Kooiman

Met toepasselijke groene hoed is Liesbeth van Tongeren van GroenLinks benieuwd naar de troonrede. Ze verwacht veel aan voor Sint-Maarten en hoopt op aandacht voor milieu en klimaat

Twitter/Liesbeth van Tongeren

Zihni Özdil Tweede Kamerlid GroenLinks heeft er zin in. „Prinsjesdag kan niet meer stuk als Gerdi Verbeet de eerste is die je tegenkomt”, schrijft hij blij op Instagram.

Instagram/Zihni Özdil

Groen Links-Kamerlid Nevin Ozutok draagt een Angisa, hoofddoekachtig hoofddeksel traditioneel gedragen door Creolen in Suriname, als eerbetoon voor zwarte vrouwen en vraagt daarmee aandacht voor het slavernijverleden.

Twitter/Antoin eul

Stientje van Veldhoven (D66) in een blauwe, naar eigen zeggen volledig recyclebare jurk. Het is zoeken naar de hoed, maar wie goed kijkt vindt een subtiele fascinator op rechts.

Instagram/Stientje van Veldhoven

Salima Belhaj (D66) presenteert The Dress en hoedje op instagram.

Instagram/Salima Belhaj

Pauline Krikke, burgemeester van Den Haag, vermoedde wel dat iedereen nieuwsgierig was naar haar hoedenkeuze en slingerde deze foto op Instagram.

Instagram/Pauline Krikke

PVV-Kamerlid Fleur Agema gaat voor groot en paars, met een zwart randje.

Gaga' s Style

D66-maatjes Vera Bergkamp en Pia Dijkstra poseren samen in hun Prinsjesdagpakjes. Voor Vera een eenvoudige lichtgrijze hoed en voor Pia een donkeroranje exemplaar met een paar flinke oorringen eronder.

Twitter/Vera Bergkamp

Corrie van Brenk van 50PLUS presenteert haar vrolijke uitbundige outfit samen met haar dochter Michelle, die vor iets stemmigers gekozen heeft.

Twitter/Corrie van Brenk

CU-Kamerlid Eppo Bruins en zijn vrouw zijn klaar voor vertrek.

Twitter/Eppo Bruins

Antje Diertens (D66) is zichtbaar blij met haar hoed gemaakt door een hoedemaakster in spé. Ze is ’trots op de creatie van deze mbo’er’.

VVD-Kamerlid Van Miltenburg heeft er wel kijk op.

ANP

Lees meer over