Nieuws/Binnenland

Mike (10) redt moeder: „Grote klasse”

1 / 2

Sint-Oedenrode - De politie in Sint-Oedenrode is er wel uit: kleine Mike (10) is een grote held. De jongen hoorde zaterdagavond zijn moeder een vreemd geluid maken, trof haar bewusteloos aan en belde terstond de hulpverleners.

1 / 2

De politie is onder de indruk van de koelbloedigheid waarmee de jongen de hulpverleners van informatie voorzag. Niet alleen belde hij 112 met een vergrendelde telefoon, dat had hij kort daarvoor geleerd, maar hij kon ook uitstekend uitleggen wat er aan de hand was. Zijn moeder reageerde niet meer op zijn aanspreken en bloedde uit haar mond. Aanrijdende hulpdiensten wisten daardoor bij aankomst al wat ze konden verwachten en konden Mikes moeder daardoor meteen hulp verlenen. „Grote klasse”, vindt de politie.

Het belang van kennis bij kinderen over het gebruik van 112 is hiermee maar weer eens ondubbelzinnig aangetoond, zegt de politie op Facebook:

„Door het alerte reageren van Mike, waren hulpdiensten snel ter plaatse en kon er snel hulp aan zijn moeder verleend worden. Zo zie je maar weer hoe goed het is, om je kind te leren wanneer en waarvoor je 112 mag bellen.

Vertel ook hoe de Noodoproep op de gsm werkt.

Leg ze uit wat gebeurt er als je 112 belt.

De belangrijkste vragen die ze krijgen

  • Waar ben je (locatie)
  • Wat is er aan de hand (duidelijk vertellen wat er gebeurd is)”