Nieuws

Meerderheid steunt bod Belgen op TMG

— null

ANP

Amsterdam - Mediahuis zet zijn interesse in Telegraaf Media Groep, het moederbedrijf van deze krant, voort. Dat heeft het Belgische uitgeefconcern vanochtend bekendgemaakt. Twee grote aandeelhouders hebben hun steun voor een bod uitgesproken.

ANP

De Belgen doen het bod samen met VP Exploitatie, de grootste aandeelhouder in TMG. Navitas (familie Zeeman) en Delta Lloyd Asset Management hebben inmiddels onherroepelijke toezeggingen gedaan. Gezamenlijk zijn deze partijen goed voor 55% van de aandelen.

Ondanks dat een meerderheid nu het bod steunt, is dat nog niet voldoende voor de Belgen. Zij willen TMG van de beurs halen, en hebben daar 95% van de aandelen voor nodig. Ook spreekt Mediahuis de intentie uit om „in goed overleg met de raad van commissarissen en de raad van bestuur van TMG tot een door hen ondersteund bod te komen”.

’Op de deur geklopt’

Hoewel Mediahuis stelt dat er momenteel gesprekken plaatsvinden, stelde ceo Geert-Jan van der Snoek van TMG dinsdag nog dat er „alleen op de deur [is] geklopt”. Woensdagmorgen bevestigde hij de lezing van Mediahuis dat er wel degelijk gesprekken plaatsvinden.

De raad van commissarissen heeft zich überhaupt nog niet over de potentiële overname uitgelaten. President-commissaris Michiel Boersma is tot eind januari op vakantie.

Indicatief bod

In december lekte de interesse van Mediahuis en Van Puijenbroek in TMG uit. Zij bevestigden destijds dat ze in gesprek waren over een overname. Van een officieel bod is evenwel nog geen sprake. De twee partijen zouden €5,25 overhebben per aandeel van de Nederlandse uitgever.