Nieuws/Nieuws

Proost

Zo maak je Rozenpunch

mooiwatbloemendoen.nl

Goede sier maken? Bij je geliefde of tijdens een bijzonder diner? Deze drankjes staan niet alleen feestelijk en liefdevol, ze smaken ook nog eens geweldig. Over mooi-wat-bloemen-doen gesproken…

mooiwatbloemendoen.nl

Dit heb je nodig:

  • Glazen
  • Zeef
  • Pan
  • 1 theelepel rozenwater, gemaakt van eetbare rozenblaadjes, 2 kopjes suiker en 1 kopje water
  • 750 ml droge witte wijn
  • 750 ml bruisend mineraalwater

Zo ga je te werk:

Doe de suiker en water in een kleine pan en verwarm de mix zachtjes. Roer regelmatig tot de suiker is opgelost. Zet de temperatuur laag en voeg de eetbare rozenblaadjes toe. Laat het mengsel 15 minuten sudderen op een laag pitje, maar voorkom dat het kookt. Laat vervolgens twee tot drie uur afkoelen. Zorg ervoor dat er geen rozenblaadjes achterblijven door het mengsel te zeven.

Doe ijsblokjes in mooie glazen, voeg rozenwater, wijn en mineraalwater toe en decoreer de rozenpunch met eetbare rozenblaadjes.

Proost!

Ga je ermee aan de slag? Deel je foto op Instagram @vrijmagazine

Bron: mooiwatbloemendoen.nl