Nieuws/Nieuws

5x

Leukste aanmeerplekken in Amsterdam

Het vaarseizoen is weer begonnen! Heerlijk. Niets fijner dan vanaf het water genieten van al het moois dat onze hoofdstad te bieden heeft. Maar, waar moet je zijn voor de lekkerste koude biertjes, pizza’s en het zonnigste terras van Amsterdam? Vaarkrant zet de leukste tips op een rij.

- Amstelhaven

Het grootste vlonderterras van Amsterdam vind je bij restaurant Amstelhaven. Plof na een dagje varen lekker neer op één van de luie zitkussens. O, en hier blijft in de zomer de zon het langst hangen. Dus zorg dat je op tijd een plekje hebt!

AmstelhavenMauritskade 1

- De Waterkant

Dé zomerse hotspot van Amsterdam West. Geniet vanaf je boot van een traditioneel Surinaams Parbo biertje of schuif gezellig aan hop het zonnige terras aan de gracht.

De WaterkantMarnixstraat 246

- San Marco

Zin in een pizza, maar geen zin om van boord te gaan? Bij pizzeria San Marco worden de pizza’s zo, via een speciaal doorgeefluik, bij jou aan boord bezorgd.

San MarcoAmstelkade 128A

 

- Loetje aan ’t IJ

Een tent die zéker niet mag ontbreken in dit overzicht. Loetje aan ’t IJ heeft een fantastisch uitzicht over het IJ en de haven. En: het is hier mogelijk om op je eigen boot te eten. Overleg dit wel eerst even met de bediening.

Loetje aan ’t IJWerfkade 14

- Hannekes Boom

Vlakbij het Centraal Station eet je hier oringineel én duurzaam. Ook hier kun je lekker vanaf je eigen boot te eten.

Hannekes BoomDijksgracht 4

 

i.s.m. Blue Boat Company en Rederij Friendship

Lees meer over