Nieuws/Nieuws

Langer leven? Eet meer sushi!

Wil je jouw gezondheid een boost geven, maar heb je het perfecte voedingspatroon nog niet gevonden? Stop met zoeken! Wie meer sushi op het menu zet, kan zijn leven aanzienlijk verlengen.

Uit een onderzoek van het Britse Nationale Bureau voor Statistiek blijkt namelijk dat sushi ervoor kan zorgen dat je langer leeft. Dit komt voornamelijk door de vele proteïnen en omega 3 die in rauwe vis en rijst zitten verstopt.

Japanners worden ouder

Zo wordt de gemiddelde Japanner 86,4 jaar oud door een keuken die rijk is aan deze gezonde stoffen. Dit in tegenstelling tot de Belgen die gemiddeld een leeftijd van 80,4 jaar bereiken. Bovendien werken Japanners vaker met vers bereid voedsel, eten ze gemiddeld drie keer per week vis en eten ze veel volkoren- en sojaproducten en groenten.

Voeding van kwaliteit

Het geheim van een langer leven volgens Japanners? Minder eten en kiezen voor voeding van betere kwaliteit. Ga dus liever voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan proteïnen dan voor zuivel en brood.

Zelf sushi maken

Eet je maar al te graag sushi, maar vind je het net iets te duur om telkens uit eten te gaan of eten af te halen? Maak het op eigen houtje! Bekijk hier handige tips om zelf sushi te rollen.

 

Lees meer over