Nieuws/Wat U Zegt

Minima tellen weer niet mee

DIJKSTRA BV

Door de grote bezuinigingsslag van de afgelopen jaren, heeft de nieuwe regering weer wat te besteden. Opnieuw krijgt de groep die het het moeilijkst heeft, weer de minste tot geen koopkrachtstijging, vindt Petra Vlutters.

DIJKSTRA BV

Iedereen weet dat 0,3% stijging bij een laag inkomen heel anders uitpakt dan 0,3% stijging bij een hoog inkomen. Iedereen weet ook dat het goed voor de economie en belangrijker nog, voor het welzijn van de gehele samenleving is, dat juist de mensen met de laagste inkomens meer te besteden hebben. Zij hebben het vreselijk hard nodig.

Maar in plaats daarvan kiezen de heren ervoor om het leven voor deze groep juist opnieuw moeilijker te maken. Mensen met de laagste inkomens doen gewoon niet mee in de maatschappij. De groep die geen kans meer heeft op betaald werk wordt min of meer verplicht tot het verrichten van vrijwilligerswerk. Met behoud van armoede, dat noemen we meedoen. Juist nu er wat meer geld in de landelijke kas zit, kun je diegenen die zich inzetten voor ons allemaal belonen. Heel eenvoudig door een stukje inkomstenbelasting op de uitkering of van het minimum inkomen terug te geven in de vorm van een vrijwilligersvergoeding.

Petra Vlutters,

raadslid Leeuwarden

blondzwart
11 okt. 2017 06:29

akemp0,Dat u denkt dat ik dit uit mijn duim zuig,niet te geloven!! Zoiets verzin je niet en u doet nu net of u onder uw eigen naam reageert.Vind Uw antwoord zeer onbeschoft om mij voor leugenaar uit te maken,sta namelijk zo ingeschreven bij de telegraaf met deze naam,maar hoop dat u dit nooit overkomt.Verder laat ik het hier bij ,U heeft me al genoeg gekwetst.Het heeft trouwens in de kranten gestaan akemp0.

dirkb50497
10 okt. 2017 18:17

Dit regeeraccoord is weer bedacht om de hogere inkomens (politieke achterban) te beschermen . Tevens moeten de mensen die dit uitdenken ook om hun banen denken ,want teveel aan de minima denken kost goedbetaalde banen later in het bedrijfsleven dat zij vertegenwoordigen.

cuypers08127
10 okt. 2017 16:08

Vanwege de ongekende prijsopdrijving door Rutte en consorten (BTW omhoog; invoering vliegtaks) wordt het steeds aantrekkelijker om Nederland de rug toe te keren. Boodschappen, tanken, de post versturen en reizen boeken gebeurt vanaf nu gewoon over de grens. Den Haag doet er alles aan om het de burger zo moeilijk mogelijk te maken. Welnu, dat zal niet zonder gevolgen blijven...

v/dveer40
10 okt. 2017 12:36

Gefeliciteerd VVD stemmers met deze Colijncoalitie! De dertiger jaren zijn terug, de belastingen voor de rijken worden verlaagt, zie o.a de dividend belasting afgeschaft en de belastingen voor multinationals sterk verlaagt! De btw op eerste levensbehoeften met 3% verhoogt, wat de laagste inkomens weer hard in de portemonnee raakt. De hogere inkomens voelen dit amper in hun portemonnee en worden bovendien gecompenseerd door de inkomstenbelasting sterk te verlagen, de z.g. vlaktax , die ook weer gunstig uitpakt voor de hogere inkomens.

FransHeerlen
10 okt. 2017 11:06

henkalbardaexport4197 als je zover beneden het minimum zit , dan heb ik zo mijn bedenkingen Ik heb 22 jr gewerkt als stratenmaker door 3 hart en 4x herseninfarct zit ik nu thuis in WAO , ik krijg subsidie ja dat klopt ,maar wou je even met me komen ruilen Dit geld tevens voor alle andere schreeuwers die roepen dat je overal toeslagen voor krijgt Als jullie het zo goed weten dan zou ik zeggen ga lekker naar de bijstand ipv te werken ,jullie weten het toch zo goed ,dat zo iemand 3x per jaar op vakantie gaat de hele week zwartwerkt dikke auto`s rijd boodschappenkarren vol met drank en weet ik veel wat meer nog Kom op werkenden zijn jullie dan zo achterlijk dat jullie dit laten liggen ? Ga lekker naar de bijstand Dan zie je pas hoe goed je het hebt als je lekker niks hoeft te doen !!!!!!

akemp0
10 okt. 2017 10:37

@blondzwart 06.06 Het zou u sieren als u niet anoniem maar met uw eigen naam zou reageren in dit geval.Hoe kunnen we anders aannemen dat u dit niet uit uw duim zuigt,hoe erg het ook was.?