Nieuws/Binnenland

Tiener aangehouden voor dreigtweet vlucht Air France

Een 16-jarige Rotterdamse jongen is zondagavond opgepakt op verdenking van het tweeten van een dreigement voor een vlucht van Air France. Het toestel, dat van Amsterdam naar Parijs zou vliegen, werd voor de zekerheid aan de grond gehouden.

Zaterdag verschenen enkele berichten op Twitter, over vlucht AF1741 van Air France. In de berichten werd onder meer gemeld dat op deze vlucht ook wat zou gebeuren. Er werd een link met de gebeurtenissen in Parijs gelegd.

De marechaussee doorzocht het toestel grondig, het panoramadak van de luchthaven werd hermetisch afgesloten en passagiers hebben urenlang buiten het toestel gewacht tot de vlucht uiteindelijk kon vertrekken.

"We hebben besloten alle passagiers van boord te halen en het vliegtuig te verplaatsen. Daarna hebben onze mensen en een hond het vliegtuig doorzocht, maar niets gevonden,'' vertelt een woordvoerder van de marechaussee.

Herkomst tweets

De politie startte direct een uitgebreid onderzoek naar de herkomst van de tweets. Deze bleken vanuit verschillende accounts verstuurd te zijn. Eén van de accounts was te herleiden naar de Rotterdamse tiener. Een aantal computers en een telefoon zijn zondag in zijn woning in beslag genomen. De politie houdt rekening met een 'kwajongensstreek'.

De tiener verschijnt woensdag voor de rechtbank.