Nieuws/Binnenland

Politie: Stop met verspreiden beelden dodelijk ongeluk

Door Van onze correspondent

ONBEKEND

ALMELO - Burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo en de politie van die plaats hebben een dringende oproep gedaan om schokkende beelden van een dodelijk ongeluk niet langer via de sociale media te verspreiden.

ONBEKEND

In een aantal gevallen kregen mensen filmpjes en foto’s ongevraagd toegestuurd en werden zodoende ongewild geconfronteerd met pijnlijke taferelen geconfronteerd.

Het gaat om een dodelijk ongeval maandag aan het eind van de middag in de Almelose binnenstad, waarbij een 16-jarige fietser om het leven kwam doordat hij werd geschept door een auto. Omdat het ongeluk op een drukke kruising plaatshad, waren er nogal wat ooggetuigen die filmpjes en foto’s maakten. De beelden zijn vervolgens via de sociale media verspreid.

Dit tot verontwaardiging van burgemeester Gerritsen en de politie. De burgemeester spreekt op Twitter over een ,,peilloos gebrek aan medeleven en fatsoen”. De politie vraagt de beelden niet langer te verspreiden. ,,Mensen realiseren zich mogelijk niet wat deze beelden met de nabestaanden van het slachtoffer kunnen doen.”

De politie meldt dat er bovendien klachten zijn binnengekomen dat de filmpjes worden gestuurd die daardoor ongewild worden geconfronteerd met nare beelden. Onder hen zijn ook kinderen. De politie heeft ouders al het advies gegeven om hierover eventueel met hun kind te praten en desnoods slachtofferhulp in te schakelen.