Nieuws/Nieuws

’Wanneer stopt deze diefstal?’

ANP XTRA

Het toekomstig kabinet gaat de vermogensbelasting verlagen. Tweehonderd miljoen minder vermogensbelasting lijkt veel geld maar we hebben het hier over gemiddeld 60 euro per jaar per huishouden. We hebben het eigenlijk over tweehonderd miljoen euro minder diefstal.

ANP XTRA

Een rente van bijna nul procent, maar wel een veel hogere rendementsheffing vragen aan de sparende belastingbetaler. Deze diefstal is al jaren aan de gang en steeds probeert men de kiezer te paaien met lapmiddelen door de vermogensbelasting met kleine stapjes te verlagen. Processen tot aan de Hoge Raad worden er gevoerd om deze onrechtvaardigheid aan te pakken.

Hopelijk wordt het de komende jaren eens voorgoed in een vernieuwde belastingwetgeving aangepakt en stopt deze diefstal van de sparende burger.

J. Kluin

groen
09 okt. 2017 11:39

Het komende kabinet is pure diefstal.

Kieviet Emsland
09 okt. 2017 10:42

Tja ook alles aflossen van je huis is ook dom. Alleen die Nederlander snapt het nog steeds niet.

Itsme
09 okt. 2017 10:41

Briefsteller gaat ervan uit dat deze jaloeziebelasting wordt opgeheven, dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. Redelijkheid, betrouwbaarheid, solidariteit en het stimuleren van eigen verantwoordelijkheid in de vorm van sparen zijn begrippen die in den Haag al lang niet meer bestaan. Het motto “pluk ze“ wordt veelvuldig toegepast, maar meestal niet betreffende criminelen maar van toepassing op hen die hun hele leven 42 tot 50% belasting hebben betaald, een eigen huis hebben en spaarzaam zijn geweest.

Madroon
09 okt. 2017 09:32

Met klungels die totaal niet in de werkelijkheid staan kan je niet anders verwachten. Wat ze hebben ze al die tijd gedaan?

Frederik
08 okt. 2017 10:31

Met veel dank aan de linkse partijen die altijd kwistig rondstrooien met de euro.s . Daarom zijn er harde maatregelen nodig om het weer een beetje op orde te krijgen. Maar bij een belasting voordeel zijn direct de linkse partijen alweer aan het verzinnen waar dat aan uitgegeven moet worden.Het is altijd wel lekker om uit de beurs van de ander mooi weer te spelen.De partij van de arbeid heeft nu ook ervaren dat hun achterban langzamerhand ook begrijpt dat als je geld wilt uitgeven je het ook moet hebben.

w.jong12
08 okt. 2017 08:22

ik heb nieuws voor u! Het Zal Nooit Stoppen!!!!!!!