Nieuws/Wat U Zegt

’Let op bijwerkingen’

ANP XTRA

Een artikel over verminderde spiermassa bij ouderen en de eventuele gevolgen (Tel. 4/10). Is er wel eens een onderzoek gedaan naar het gebruik van cholesterolverlagers bij ouderen? Het is bekend dat deze verlagers een negatieve invloed hebben op de spieren.

ANP XTRA

Bij controle wordt er nooit gekeken naar de bijwerkingen van deze middelen. En ouderen lezen zelf vaak de bijsluiter niet.

A. Bulten,

Warnsveld

Radolfo PhD
08 okt. 2017 12:25

Een negatieve vloed op de spieren? Je reinste kletstkoek van lieden die van dit soort dingen geen verstand hebben. Vraag het liever aan je huisarts.

Aleid zwolsch
08 okt. 2017 12:01

Bijwerkingen ontkom je niet aan,zelfs de meest eenvoudige medicijnen hebben ze,helaas!Als er problemen met je bloedvaten zijn geconstateerd dan ben je te laat en aangewezen op omstreden cholesterol (stanine) verlagers,bloedverdunners en tegen hoge bloeddruk voor de rest van je leven.Een drastisch verandering van levensstijl had eerder in je leven geholpen ook nu kan meer bewegen,geen suikers,alleen die in fruit wel,vloeibare vetten en alleen roomboter,minder koolhydraten,veel groente en fruit en noten ,je gezondheid/lijf nog verbeteren.

Twente 100
07 okt. 2017 07:42

De narigheid met medicijnen is Dat Dokters alleen kijken naar wat je mankeert wat voor medicijn daar bijhoort En de rest zoek je zelf maar uit. Als hondsberoert wordt afvalt bij het leven alleen maar slaapt het ene been niet voor het andere kunt krijgen Zegt een cardioloog ligt aan de kwaal die je hebt Zeg je als ik stop met het medicijn gaat het veel beter Ontkent hij glashard dat het aan het medicijn ligt Je hebt dokters en die zich dokters noemen 30000 mensen komen per jaar in het ziekenhuis alleen door bijwerkingen van medicijnen

roef52
06 okt. 2017 22:23

Spierpijn, kramp en na 10 kilometer fietsen de spieren in de benen dermate gespannen/verkrampt dat je denkt dat je wel 50 kilometer hebt gefietst. Gebrek aan conditie? Nee hoor. Simvastatine ofwel cholesterolverlagers. Ik alleen? Nee, iedereen die ik spreek die deze medicijnen gebruikt. De cholesterol wordt inderdaad verlaagd maar verder nog nooit een positief bericht gehoord over deze medicijnen.